Hoofd 1-99 Nummer 40 in de Bijbel - Betekenis en symboliek

Nummer 40 in de Bijbel - Betekenis en symboliek

Ontdek Uw Aantal Engel

Onze relatie met God kan worden bepaald door vele elementen, afhankelijk van het tijdstip van onze geboorte, en gebaseerd op het land waarin we leven, en we kunnen tot een bepaalde religie behoren.Maar ze zijn allemaal gebaseerd op het geloof dat ons innerlijke geloofssysteem is - het essentiële deel van ons wezen, het is wie we zijn, en dit deel detecteert en bepaalt alle andere aspecten van ons leven. Hoe we dingen zien, hoe we erop reageren, enz.Nu kan niemand je vertellen wat je innerlijke geloofssysteem kan zijn, maar het is een feit dat er bijvoorbeeld in alle wereldreligies iets is dat wordt verwacht, heel gewoon.In allemaal geloof je dat er één Godheid, Entiteit, God is die het hogere bewustzijn vertegenwoordigt dat 'regeert' als alles, enz.

U beslist wat bij u resoneert, en het is ok, wat het ook mag zijn.Maar we moeten nog een aspect noemen dat relevant is voor het geloofssysteem - onze communicatie met de Hogere Entiteit.

Spreekt die entiteit tot ons?

Ja dat doet het.Spreekt het soms met behulp van enkele codes en geheime tekens?

Zeker.

Kan dat teken een nummer zijn?

Ja, dat kan, en als je naar een religieus boek kijkt, kun je zien dat cijfers er een grote rol in spelen, omdat ze belangrijk zijn en een betekenisvolle symbolische boodschap uitdragen.

Vandaag zijn we op zoek naar de Bijbelse betekenis van het getal 40; en hoe u dit nummer kunt begrijpen als het op u aankomt wanneer het u op verschillende manieren volgt, volgens de Bijbel.

Betekenis en symboliek

In de Bijbel spelen getallen een grote rol in alle religies die hun heilige nummers een negatieve en positieve betekenis hebben. Ibn Khaldun presenteerde verschillende manieren van waarzeggerij met getallen in de islamitische cultuur, en het 'Syrian Book of Medicine' uit de 12e eeuw gaf veel voorbeelden van helderziendheid, waarzeggerij en genezing met getallen die in die tijd in het oostelijke deel van de christelijke beschaving werden beoefend. .

Maar in tegenstelling tot sommige andere religieuze boeken heeft de symbolische betekenis van getallen in de Bijbel niets te maken met numerologie, die zich bezighoudt met het zoeken naar occulte betekenis in getallen, hun combinaties en sommen.

Wat onze interesse wekt, is de bijbelse betekenis van het getal 40?

Wat betekent het?

Volgens de Bijbel is dit het cijfer dat een generatie, tijdgenoten en voorbereidingstijd aangeeft.

In de Bijbel kun je zien dat de regen veertig dagen valt; het was de tijd van de grote overstroming, en ook Mozes bracht veertig jaar door in de woestenij, en Jezus vastte veertig dagen.

Zoals je kunt zien, alle gebeurtenissen die tijd nodig hebben voordat ze tot resultaten kwamen voordat ze in iets anders veranderden, iets zinvols om te gebeuren; 40 dagen is de tijd die nodig is voor de voorbereiding.

Dezelfde analogie zou op uw leven kunnen worden toegepast als dit cijfer een significante betekenis heeft.

De moderne psychologie noemt het veertigste jaar als keerpunt.

Op de leeftijd van veertig werd een levensfase vervuld. Het stadium dat volgt is beter bekend als het 'canonieke tijdperk' van de mens, wat betekent dat het intellect van de mens verreweg het meest ontwikkeld was, zoals blijkt uit het aanzienlijke aantal grote werken die de geschiedenis en het verloop van de mensheid voor altijd veranderden en net daarna werden gemaakt. dit magische keerpunt.

Interessante feiten over nummer 40

Feit is dat de biologie ons leert dat het precies 40 dagen duurt voordat één menselijke cel is gebouwd, of precies 40 dagen om zichzelf te ontbinden. Op de een of andere manier kun je dit proces zien als het proces van creatie en dood, of met andere woorden, als het moment van de hele cirkel die gemaakt is, en de nieuwe kan opnieuw beginnen.

Ook bij veel andere biologische processen is het aantrekkelijk om naar te kijken dat zoveel ervan precies 40 dagen duren, in sommige gevallen 40 uur, zoals bijvoorbeeld het proces van het opbouwen van immuniteit, enz. Het proces van zwangerschap en de De geboorte van een kind duurt maar liefst 40 weken.

Sommigen zeggen dat 40 dagen de periode is van totale verjonging en de tijd die nodig is om je leven op de een of andere manier te veranderen.

Ook is het emotionele deel van het getal 40 interessant - de wetenschap heeft bevestigd dat het ongeveer 40 dagen duurt om over iemand heen te komen en op de een of andere manier te rouwen.

De oude maat van alle Slavische mensen - het oog, bevat 40 dingen. Het oog van honing was 40 houten kopjes met een lang handvat; het zoutoog was 40 glazen, ter grootte van een cognacbeker.

Waarom lezen recepten voor balsems en kruidendranken bijna altijd 40 dagen lang, of waarom is de adelaar in de veertig op een kruispunt tussen dood en rustig sterven of maakt hij een pijnlijke periode van verandering door die hem in staat zal stellen een nieuw leven te beginnen?

Wat is de verborgen betekenis?

Laten we nu rechtstreeks tot u spreken en bepalen wat de boodschappen zijn die volgens de Bijbel tot u komen, als het getal 40 op de een of andere manier naar u toe komt, vorm of vorm.

U zult blijkbaar enkele wijzigingen in uw tijd herkennen, en dit zijn de innovaties die plaatsvinden na een bepaalde tijd van rust, na de tijd van bestraffing en lange tijd afwezigheid van anderen.

U zult waarschijnlijk proberen om doelen te bereiken die u al een tijdje uitstelt, maar waarvan wordt aangenomen dat ze worden uitgesteld; nu kun je zien dat het de tijd van de rust was die nodig is om ongeveer 40 dagen te nemen, of precies.

Gedachten zullen aan het einde van dit groeiproces meer op substantie lijken dan op een andere visie, en dit zou precies de impuls kunnen zijn die je nodig had om het te doen. De waarheid is dat je wat tijd nodig had om na te denken en te rusten wat je moest doen en om samen te komen en de juiste afslag te maken.

Deze verhoogde druk die na precies 40 dagen komt, zoals de Bijbelse umber 40 suggereert, zal je helpen die dagen door te komen, zelfs als je het gevoel hebt dat je in moeilijke tijden zit.

Misschien wilt u een beter persoon ontwikkelen en laten groeien, een meer spiritueel persoon die weet waar hij of zij heen gaat en wat hem of haar te wachten staat aan het einde van de cursus. Of je zou kunnen concluderen dat het voldoende is om je voorouderlijke afkomst te achterhalen en de persoon te zijn die je ooit was. Wat je ook kiest, dit seizoen zal je tijd niet vervuilen.

Dit nummer dat in je leven is gekomen, kwam niet op een of andere zinvolle manier, maar je weet dat het een betekenis heeft - het trekt je zeker in de goddelijke richting.

Bovendien, zelfs als de transformatie niet volledig in één keer plaatsvindt, zult u waarschijnlijk actiever reageren, alleen door te begrijpen hoe belangrijk cijfer 40 is en vastbesloten te zijn in de voorafgaande tijd.

De energie die cijfer 40 je brengt, zal bijvoorbeeld de drijvende kracht zijn achter alles wat je doet. Als je je leven wilt veranderen, dan zal het je motiveren, maar het geeft je ook een waardevolle les - goede en goddelijke dingen kosten wat tijd, en die tijd duurt 40 dagen.

Wat is de boodschap voor jou?

Het getal 40 in de Bijbel geeft misschien het beste de verandering weer - het lijkt mij dat het compleet anders, intenser en soms weer een oude stijl is.

Het cijfer 40, vooral in de Bijbel, spreekt van de wet van aantrekking - door je gedachten slechts 40 dagen op één ding te concentreren, kan het in de toekomst werkelijkheid worden.

Dit is ook de boodschap die veel aandacht vraagt; zelfs tot op de dag van vandaag zijn het de dagen die je een vrouw adviseert om te rusten na de bevalling. De vrouw is 40 weken zwanger.

Een menigte filosofen is van mening dat het cijfer 40 een 'transformatie' aangeeft, het is tijd om een ​​persoon of mensen voor te bereiden op een fundamentele verandering; er zal iets gebeuren na deze 40 dagen.

We kunnen ook zien dat er in de Bijbel veel relaties zijn van figuur 40 met veroordeling en straf; het kan bijvoorbeeld de tijd zijn die we onszelf hebben gegeven om een ​​paar slechte dingen die in ons verleden zijn gebeurd, te verduren.

Een oefening voor jou - denk aan je fouten en denk: heb je het gevoel losgelaten?

Wat is de boodschap op wereldschaal?

Nu kunnen we de ware betekenis van de Bijbelse betekenis van het cijfer 40 op wereldschaal waarnemen - het jaar 2020, het jaar waarin het coronavirus zich heeft verspreid en onze wereld heeft verschoven en alles waar we zo sterk in hebben geloofd, opgeschud naar de kern.

En als je de cijfers van dit jaar 2020 opsomt, krijgen we, verrassend genoeg, nummer 40!

Hier komen we bij de term transformatie en verjonging - wateren worden gezuiverd, de natuur verschuift, de atmosfeer is fris dankzij minder vervuiling, de heldere hemel in de nacht is ook zichtbaar, enz.

Dit is de boodschap aan ons allemaal om het magische moment dat uit de 2020/40 kwam te gebruiken.

Als we dit willen afstemmen op de geschriften in de Bijbel, kunnen we ontdekken dat volgens het Heilige Boek er een 'omschakeling' plaatsvindt op elk moment dat het getal 40 zich voordoet, dus we moeten allemaal de huidige situatie als een zegen begrijpen, niet als een vloek.

Tijd doorbrengen met het gezin, genieten van de tijd die we niet hebben gehad, is een geweldig proces.

Samenvatting

Zoals je had kunnen zien, is de Bijbelse betekenis van het getal 40 magnifiek, en volgens de Bijbel kwam de vloed nadat het 40 dagen en 40 nachten had geregend.

Na zijn doop in de Jordaan trok Jezus zich terug in de woestijn, waar hij veertig dagen doorbracht. Mozes vastte veertig dagen voordat hij naar de tabletten van de tien geboden van God ging.

In het jodendom is 40 dagen een periode van zuivering, dus het latere woord quarantaine (quarantaine) verwijst naar het proces van zuivering, dat gewoonlijk 40 dagen duurt, zoals de naam suggereert. Mohammed.

Het was op 40-jarige leeftijd in de grot van Hira dat hij Gods openbaring ontving door de engel.

Het is niet onze bedoeling om verder in te gaan op de numerologische en andere betekenissen van dit mystieke getal, maar het is duidelijk dat altijd geweten of vermoed werd dat 40 jaar een speciale betekenis heeft.

De vloed duurde 40 dagen. De uittocht duurde 40 jaar. Veertig dagen vasten in de woestijn waar Jezus werd verzocht. Het duurde 40 dagen voordat Jezus verscheen na zijn kruisiging en opstanding.

Veertig dagen lijkt het erop dat het isolement genaamd 'quarantaine' waaraan we worden blootgesteld, zal duren.

Interessante Artikelen